Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от victtorbg Покажи съобщение
    Първо-компресора се ремонтира-сменя се само в много краен случай.Компресорите монтирани на алфите са или ротационни(които дават дефекти много рядко) или бутални Санден(които също са много здрави).От изказване от типа-компресора е за смяна ме болят зъбите.А ти щом си толкова доволен от майстора си,защо се оплакваш-нали е разбирач?
    Първо, както вече казах, колата е фиат браво, второ три майстора я диатностицираха и не намираха проблема, а този пич изказа някво мнение. Човекът който ме заведе при него каза, че е добър и се е възползвал от услугите му многократно, което ме навежда на мисълта, че майстора наистина може да е добър. Трето, не виждам какво съм се оплаквал Четвърто, давам просто пример от моя опит и никого не ангажирам с изказвания от сорта "еди кво си е със сигурност ..." или "еди кво си не е със сигурност". Пето, препоръчах на човека да си закара колата на майстор, а не да гадаем във форума. Шесто, не мога да разбера защо разни комплексарчета изказват разни крайни мнения и се мислят за голяма работа ?!
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
      здравейте: аз имах същия проблем на моята алфа 146 1,6TS, и го рещих след много мъки. проблема се оказа в спукани спойки на конекторите на управляващия модул на климатроника(една кутийка в краката на пасажера закрепена за тялото на клима системата(magnet_mareli),и после спукани спойкина бутона за вклщчване на климатроника (светодиода си свети при натискане) на таблото. препоих всички спойки, и след това всичко беше ТИП-ТОП. пробвай това.
      Ами Алфата ми е 166 2.4 ЖТД и днес ходих на един уж много добър майстор в Русе,слага един апарат слага му фреон и после някакжа жълтозелена те4ност до тук добре запалих я духаше студено,угасих я и после пак е запалих и пап духаше студено,каза ми да направя 2-3 тигела и докато я изваждам от халето пак запо4на да духа топло и напражо отка4их,на дисплея ми изписа нещо и ми каза 4е трябвало да я зака4и на компютар но нямал такажа програма.Сега трябва да търся кои да ми помогне в Русенския регион

Comment

да ти кажа честно не сам виждал на 166 климатроника но не мисля че поблемите не са нещо по различно, възможно да не са спукани спойки, но в колите е срещано явление. ако можеш да се доберешили разглобиш таблото където са бутоните за включване на климатроника и управляващия модул и да прегледаш спойките го направи. ако не можеш намери някой да го направи, но да е разумен ! не някакв надут майстор. все пак ако толкова не стане работата се обади да я видим. от къде си колега??
        Last edited by Majed_146; d.m.y г., 22:35.
        sigpic
        Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
        FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
          да ти кажа честно не сам виждал на 166 климатроника но не мисля че поблемите не са нещо по различно, възможно да не са спукани спойки, но в колите е срещано явление. ако можеш да се доберешили разглобиш таблото където са бутоните за включване на климатроника и управляващия модул и да прегледаш спойките го направи. ако не можеш намери някой да го направи, но да е разумен ! не някакв надут майстор. все пак ако толкова не стане работата се обади да я видим. от къде си колега??
          Ами от Кубрат съм и явно в Разградски и Русенския регион няма кои да ми помиогне и ве4е се 4удя къде да я закарам и кои може да я оправи а не ми се бие път до София зада ми я оправят,а и вси4ко е сварзано със пари.А без клима е някакъв ад а и взе да ми писва от както съм я взел само по маистори.

Comment

Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщение
            Ами от Кубрат съм и явно в Разградски и Русенския регион няма кои да ми помиогне и ве4е се 4удя къде да я закарам и кои може да я оправи а не ми се бие път до София зада ми я оправят,а и вси4ко е сварзано със пари.А без клима е някакъв ад а и взе да ми писва от както съм я взел само по маистори.
            Варна устроува ли те?
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщение
              Варна устроува ли те?
              Ами сега ще ми я прави един майстор от Разград и той ако неможе да я направи ще се наложи до Варна да отскоча,а ма и със финансите не съм много добре но ще намеря пари,но ако допра до Варна ще трябва колега да ми дадеш някакви координати аз Варна,но това е като втори вариант

Comment

да сте чиували случайно че има специализирани сервизи за алфа ромео а не тоя майстор бил добър затото на пешо голф 2 му го направи страшно сега вече и парното му работи престанете да подържате колите си пред блока и при кварталния майстор и ще си спестите и парите и времето и нервите
                ALFA ROMEO 155 2.0 T.S.
                ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от bobbybg75 Покажи съобщение
                  да сте чиували случайно че има специализирани сервизи за алфа ромео а не тоя майстор бил добър затото на пешо голф 2 му го направи страшно сега вече и парното му работи престанете да подържате колите си пред блока и при кварталния майстор и ще си спестите и парите и времето и нервите
                  Подкрепям това становище, но за някои неща като климатичната инсталация е по-добре да отидеш в специализиран сервиз за климатици - хората си имат и оборудването и знанията. Въпросът е да са наистина проверени.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                  X